81 CIAO WEAK SPARK AT LOW RPM AND NO SPARK AT HIGH RPM??

General discussion forum for repairing and riding mopeds

Moderators: ItsLookingUp, pehuskey, Tab, mountainmoped, JD, John

81 CIAO WEAK SPARK AT LOW RPM AND NO SPARK AT HIGH RPM??

Postby ian 999 » Wed Oct 03, 2012 9:48 am

I HAVE AN 81 VESPA CIAO. I just re wired it . put it all back togeather, and had great spark . fired it up, started great then died. WEAK SPARK AT LOW RPM THEN NO SPARK WHEN THE RPM RISES???? ANY HELP WOULD BE GREAT. WONDER IF I SHOULD GET NEW --- POINTS---CONDENSER--- IGNITION COIL . PS THE LAST TIME I HAD GOOD SPARK FOR THAT SHORT TIME , I HAD JUST PUT A GROUND WIRE TO THE MOUNT FOR THE INGNITION COIL HMMMMM
ian 999
Net Rider
 
Posts: 1
Joined: Tue Oct 02, 2012 5:45 pm
Location: United States

re: 81 CIAO WEAK SPARK AT LOW RPM AND NO SPARK AT HIGH RPM??

Postby John » Wed Oct 03, 2012 4:42 pm

Yes check ALL your grounds. Condenser is a good start with replacing and clean, gap and time it the points again as they may have moved.
John

"Plan your life like you will live forever, and live your life like you will die the next day!"
User avatar
John
Master Regional Rider
 
Posts: 4444
Joined: Tue Nov 18, 2003 9:52 pm
Location: Caledonia, Ontario, Canada

re: 81 CIAO WEAK SPARK AT LOW RPM AND NO SPARK AT HIGH RPM??

Postby roornwomps25 » Wed Feb 20, 2013 1:22 am

condensor
~RVA Rebel Rouser~
roornwomps25
Net Rider
 
Posts: 13
Joined: Fri Jun 08, 2012 2:19 am
Location: Richmond, VA


Return to Moped Riders

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron